Cookie Consent by Privacy Policies Za eno izgubljeno kilo sem se borila kot lev. Nato se je zgodil preobrat... - Fitline  

Za eno izgubljeno kilo sem se borila kot lev. Nato se je zgodil preobrat…

Za eno izgubljeno kilo sem se borila kot lev. Nato se je zgodil preobrat…

Šport je moj spremljevalec že od malih nog. Po poklicu sem vodja wellness centra in kozmetičnega salona in svojim strankam želim biti za vzgled, ker sem prepričana, da si kredibilen le, če tudi sam upoštevaš nasvete, ki jih deliš svojim strankam.

Načeloma se nikoli nisem borila z odvečnimi kilogrami, a pridejo obdobja v življenju, ko stvari rahlo uidejo iz rok, tudi leta naredijo svoje in ko pogledaš slike z minulega dopusta, se zaveš in vprašaš :” a ja…a takole zgledam v resnici, al kaj?” in se odločiš…Pri takih odločitvah obstaja velika nevarnost, da ubereš bližnjico, ki praviloma vodi v frustracijo in neuspeh, ter začaran krog iz katerega sam težko izstopiš.

Ljudje smo si med seboj zelo različni, po starosti, po načinu življenja in tudi po tem katera vadba nam je všeč in v kateri se enostavno ne vidimo. Formula, ki pri meni zagotovo deluje je ta, da je vadba vodena, da me nekdo vodi skozi proces, spremlja moj napredek in spodbuja kadar se napredek ustavi. Pomembno mi je, da vadba poteka individualno ali pa v majhni skupini, ker se trener le na tak način lahko posveti posamezniku in upošteva njegove posebnosti. Pomembno mi je tudi, da je mesto kamor hodim na vadbo sorazmerno blizu ter ure vadbe lahko uskladim s svojim natrpanim urnikom. Le na tak način lahko izvajam vadbo redno in dosledno in ne nazadnje, da se v ekipi počutim dobro, da nisem samo številka, ampak da smo res prava ekipa, ki spodbuja drug drugega. In vse to sem našla v Fitline studiu.

⇒Zdaj pa k številkam:

Stara sem 53 let, visoka 167 cm, februarja 2020 je tehtnica kazala 75,8 kg, moram pa povedati, da sem bila zaradi kronične bolezni
pred tem tudi na zdravljenju s kortikostereoidnimi zdravili, kar občutno poslabša presnovo. A bolezen nikoli ne sme biti izgovor za to, da ne živimo zdravo. Sem pa dolgo časa stopicljala na mestu. Za eno izgubljeno kilo, sem se borila kot lev, a ni šlo nikamor. No in v teh trenutkih rabiš človeka, ki te spodbuja, in te z nasveti usmerja skozi labirint. Pomembna je vztrajnost, če delamo vse prav, rezultat pride, zagotovo.

Tudi pri meni je šlo tako. Do septembra 2020 se kilogrami kopneli a zelo počasi, uspela sem zgubiti le 2,5 kg, včasih mi je šlo od besa kar na jok, a nisem popuščala.

Z Žigom sva pretehtala vse možnosti, glede prehrane, tudi sama sem se opazovala, kaj in koliko pojem in kako se to odraža na rezultatu. Potem pa se je zgodil preobrat. Od septembra pa do danes – februarja 2021 sem prišla na težo 63 kilogramov, maščoba je padla na 26,8%, visceralna maščoba (tista ta grda okoli trebuha in notranjih organov) na 5 enot, najlepše je pa pogledati starost mojega metabolizma. Tehtnica mi pravi da imam 37 let 😉 in tehtnica nikoli ne laže. In gube na trebuhu niso več vodoravne, ampak se že lepo kažejo tisti dve navpični :). Torej da se, tudi v kasnejših letih, ko marsikdo zamahne z roko, in reče, saj je že vseeno, saj sem že “star”.

Nikoli nisi prestar za zdravje in dobro počutje.

Urša je svojo pot do preobrazbe začela s 6 tedenskim semi individualnim programom.
Za program lahko unovčite tudi bon!