Cookie Consent by Privacy Policies V nekaj mesecih do popolne spremembe! - Fitline  

V nekaj mesecih do popolne spremembe!

V nekaj mesecih do popolne spremembe!

Barbara se je po dolgem boju z odvečnimi kilogrami odločila za spremembo življenjskega sloga. Preverite njen izjemen uspeh!

 

S prekomerno telesno težo se soočam že od rojstva, nikoli nisem bila suha, kaj šele, da bi se vsaj približala idealni telesni teži, ki je primerna moji velikosti. Bila so obdobja, ko sem se začela zavedati, da moram nekaj spremeniti. Uspelo mi je shujšati par kilogramov, ampak ti so čez čas, ko sem videla, kako dolgo časa rabim, da vsaj malo shujšam in da se spet spravim nazaj v stare kavbojke, spet zelo hitro prišli nazaj. Ta predolga pot in zame slabi rezultati, so mi vedno znova vzeli voljo in motivacijo, da nadaljujem.

Telesna teža se mi je povečevala predvsem zadnji dve leti, ko sem odšla študirat v Ljubljano (prihajam namreč iz vasi Petanjci v Prekmurju). Leno študentsko življenje, nobenega gibanja in aktivnosti ter prehranjevanje oz. bolje rečeno prenajedanje na študentske bone, so bili razlog, zakaj sem se samo še širila. Najhuje je bilo v 2. letniku, ko se ob koncu študijskega leta, nisem več stlačila v nobene kavbojke in hlače. Ker si nisem želela kupiti nobenih novih večjih kavbojk, sem nosila le pajkice in raztegljive hlače pa še te so bile na meni tako oprijete, da bi mi najbrž pri počepu ali kateremkoli drugem gibu, počile po šivih. Čeprav tega nisem tako direktno pokazala, sem bila zelo jezna nase in obenem tudi večkrat slabe volje ter brez energije. Po lastnih izkušnjah iz preteklih let sem vedela, da sama ne bom zmogla in da bom na koncu spet najbrž tam, kjer sem začela ali pa še na slabšem. Čas je bil, da poiščem pomoč. Spremembe sem si želela bolj kot pa karkoli drugega, zato sem pobrskala po internetu, kaj bi bilo zame najbolj primerno. Med vsemi odprtimi spletnimi stranmi fitnes centrov, je mojo pozornost najbolj pritegnil Fitline Studio v Ljubljani. Prebrala sem njihove resnične zgodbe in v mnogih našla sebe. Ker so bile počitnice in me ni bilo v Ljubljani, moja želja po spremembi pa je bila vsak dan večja, sem jim poslala mail in se najavila za obisk ter posvet že en mesec pa pol vnaprej. V tem času sem prebirala njihove novice, recepte in pregledovala izzive, ki jih objavijo vsak mesec, saj sem čim prej želela izvedeti, kaj me čaka. Vse skupaj se mi je zdelo zelo težko in skoraj neizvedljivo, ker o tem, o čemer so pisali, nisem imela nobenega znanja – niti o prehrani, niti o pravilni izvedbi vaj. Zato sem v teh dneh, ki so mi še ostali do prvega obiska v Fitline-u, uživala in si privoščila še zadnje kepice svojega najljubšega sladoleda in maminih dobrot iz domače kuhinje.

Prišel je oktober. Takoj prvi dan v mesecu sem se dobila z Ano, ki mi je predstavila njihov program, dodelila trenerja in določila dneve ter ure treningov. Tega dneva se spominjam kot, da bi se mi zgodil včeraj. Dopoldan sem preživela z najboljšima prijateljicama Laro in Nušo in preden sem se odpravila v Fitline in smo se razšle, sta mi zaželele srečo in uspeh. »Zmogla boš« in »saj bo šlo«, sta bila stavka, ki sta ju izrekli. Takšna podpora mi je tisti dan pomenila vse na svetu, ker sem vedela, da me čaka ogromna sprememba in če bi rekla, da me ni bilo strah, bi se zlagala. Imela sem mešane občutke. Bala sem se, da mi ne bo uspelo in da se ne bom navadila na nov način življenja, po drugi strani pa sem komaj čakala, da mine nekaj časa in da vidim, ali bodo sploh kakšni rezultati. Predvsem sem največji problem videla v prehrani in sami pripravi. Zavedala sem se, da si bom mogla začeti kuhati sama in glede na to, da kuharskih izkušenj nisem imela, si nikakor nisem znala predstavljati, kaj sploh bom v kuhinji ustvarjala in delala.

Tako je napočil tudi čas za moj prvi trening. Veselila sem se ga in bila polna pričakovanj, kaj me čaka. Strah me na tem mestu ni bilo, ker sem med prebiranjem resničnih zgodb in predstavitvi Fitline programa ugotovila, da je vadba prilagojena vsem, tudi tistim brez fizične moči in kondicije. Spoznala sem prvega trenerja Matevža, ki mi je svetoval in dal napotke o pravilnem prehranjevanju ter uspešno vpeljal v treninge. Prvi treningi so bili malo naporni, a se mi še vseeno zdi, da sem se dokaj hitro navadila na »prijetne« bolečine v mišicah. Trenerja sem zaradi svojega spremenjenega urnika čez dobra dva tedna menjala in spoznala Roka, ki mi je po pregledu jedilnika in prvih meritvah dal še dodatne nasvete in priporočila glede prehranjevanja. Kljub majhnemu strahu pred neuspehom, mi je ta nov, zdrav način življenja hitro zlezel pod kožo in sem se nanj navadila, še preden sem se kakršnihkoli sprememb zavedla. Skrbno sem en dan naprej načrtovala in si zapisovala obroke ter pojedla res samo to, kar je bilo zapisano. To še vedno počnem, s tem, da je danes moja strast do priprave okusnih zdravih zajtrkov, malic, kosil in večerij iz dneva v dan večja, tako da se večkrat zgodi, da si jedilnik napišem tudi za 3-4 dni vnaprej. Tako je tudi lažje in boljše, da ko se odpravim v trgovino, kupim samo živila, ki jih mojih 5 obrokov dnevno vključuje. Kar se mi je še pred nekaj meseci zdelo nemogoče in težko, mi danes ne predstavlja nobenega problema in strahu več. Z voljo in motivacijo se lahko prej ko slej navadiš na takšno spremembo življenja in hitro ugotoviš, da ti le-to prinaša samo pozitivne stvari. Z znanjem, ki sem ga pridobila v Fitline-u in vsakomesečnimi rezultati, ostajam motivirana že od vsega začetka, kar je mogoče tudi razlog, da se v tem času, ko treniram pri njih, nisem pregrešila. Ko vidim, kakšne rezultate prinaša prehransko priporočilo iz Fitline-a oz. zdrava prehrana, se lahko vsem pregreham samo še nasmejem, se jim z veseljem izognem in z užitkom pojem tisto, kar je pripravljeno v moji kuhinji. Naj se še sliši tako nemogoče, sem trmasta dovolj in si trenutno ne predstavljam, da bi se pregrešila oz. pojedla karkoli od tega, kar sem jedla prej. Karkoli si zaželim, pobrskam po internetu in do zdaj sem vedno za vse našla zdrav nadomestek. Receptov je ogromno, tako da mi je uspelo še za svoj najljubši sladoled najti najboljšo zdravo zamenjavo. Treningi pa so potem še samo pika na i. Če mi je še pred pol leta bil ponedeljek najhujši dan v tednu, mi je tokrat najljubši, saj je to eden izmed dni, ko treniram. Kar pogosto se mi dogaja, da ga pričakujem tako zelo, da sem pripravljena za odhod že kakšno uro prej in potem še samo čakam, kdaj se lahko odpravim na trening v Fitline, kjer je vzdušje vedno več kot odlično. Vesela sem, da mi treningi ne predstavljajo nobenega bremena v mojem času, ampak jih jemljem kot nekaj, kar ne smem in si niti ne želim izpustiti.

Čeprav od začetka nisem tako dobro opazila rezultatov in sprememb na sebi kot drugi, se jih danes, ko oblečem stare hlače, ki sem jih pred pol leta komaj zapela in mi zdaj po parih mesecih kar same padejo dol, zavem tudi sama. Vesela sem za rezultat, ki mi ga je uspelo doseči v štirih mesecih, ampak zame to predstavlja šele začetek. Ko vidim kakšne rezultate prinašajo volja, motivacija, vztrajnost in disciplina si vedno višje postavim cilj in ne bom zadovoljna, dokler ne bom rekla, da je to to. S svojo trmo in ker sem izbrala najboljšo ekipo za pomoč, verjamem, da mi bo nekoč zares uspelo. Poleg tega pa mi vsaka pohvala, čestitka in spodbuda s strani družine, sorodnikov, prijateljev, znancev pa tudi neznancev pomeni ogromno! Ob tej priložnosti bi se zato tudi zahvalila celotni ekipi Fitline-a, predvsem pa trenerju Roku, ki v telovadnici prenaša vsa moja jamranja ter daje nasvete, motivacijo, odgovore na vsa moja vprašanja in znanje za naprej. Hvala za nenehno podporo in vse spodbudne besede, ki mi vedno znova dajo nov zagon. Ker so reeeeees najboljša ekipa, bo to tudi razlog, zakaj bom pri njih trenirala najbrž še kar nekaj časa, saj se od tega, kar sem doživela in izkusila pri njih, tako hitro in enostavno ne bo mogoče posloviti. Fitline-ovci, super ste!

Vsem, ki pa želijo shujšati pa bi sporočila preprosto to: kjer je volja, tam je pot! Pogumno in vztrajno naj se podajo na pot za bolj zdravim načinom življenja in ko ga bodo enkrat izkusili, verjamem, da ga ne bi želeli več zamenjati. Sama namreč lahko zase s ponosom trdim, da je bila odločitev, da se odpravim v Fitline Studio, do zdaj moja najboljša odločitev, ki sem jo kadarkoli sprejela.