Cookie Consent by Privacy Policies V 9ih mesecih lažja za 35 kilogramov! - Fitline  

V 9ih mesecih lažja za 35 kilogramov!

V 9ih mesecih lažja za 35 kilogramov!

Se sprašuješ, ali bi poskusila in zbrala pogum za obisk Fitlinea? Te je groza, kako te bodo gledali tam, ko ne boš zmogla najenostavnejših vaj?

Tudi jaz sem bila nekdo, ki je zagledal tri-mestno številko na tehtnici. Pri svojih 33-letih sem bila brez energije, utrujena in iskala samo sebe. Odseva v ogledalu nisem več prepoznala, pred fotografiranjem sem se skrivala. Fitline mi je priporočila prijateljica Anja. Odločila sem se, da se bom tokrat problema lotila celostno in vedela, da zato potrebujem strokovno podporo na več ravneh. Če si nekaj močno želiš, boš poiskal načine in rešitve, sicer boš iskal izgovore.

Konec avgusta sem imela 102 kilograma. Prvi treningi so bili okorni, težki. Zmogla sem minimalno, in kljub spodbudi trenerke, sem pred vsakim treningom iskala izgovore, zakaj ne bi šla. Pa vendar sem si dokazala, da je vse v glavi – in nisem izpustila nobenega treninga. Vsakič je bilo lažje. Spremenila sem prehrano. Sprva nisem gledala na količino, pač pa na izbiro živil. Pri tem mi je pomagal tudi osnutek nakupovalnega listka, ki sem ga dobila na fitnesu. Skrbno sem pisala dnevnik prehrane in ga enkrat tedensko pošiljala trenerki na vpogled, ki mi je svetovala popravke. Postopoma sva skupaj spreminjali jedilnik. Všeč mi je bilo, da je izhajala iz mene same – me vprašala, kaj rada jem in česa ne in mi predlagala nadomestila posameznih jedi, in z mano delila recepte. Nikoli nisem bila lačna. Ozavestila sem, da je enako slabo če ješ premalo, kot če ješ preveč.

Bila sem skeptična, da fitnes dviguje pozitivno voljo. Kako le, če sem nekdo, ki z muko telovadi? Danes lahko to potrdim. Zdaj zelo rada pridem na trening in iz treninga odidem pozitivna, zadovoljna.

Moji rezultati so krasni. Po desetih mesecih rednih vadb in spremenjene prehrane, sem lažja za več kot 30 kilogramov. Vedno sem govorila, da imam neskladno postavo – velik trebuh in debele roke. Roke počasi postajajo čvrstejše, na trebuhu sem izgubila največ centimetrov. Moja postava dobiva lepo obliko. Prepričana sem, da tega brez pravilnih vaj in pravilnega izvajanja z vztrajnim popravljanjem trenerke, nikakor ne bi dosegla. Pa vendar se ni spremenila samo postava, spremenila sem se jaz in moje življenje. Postalo mi je pomembno, kaj in kako jem. Postalo mi je pomembno moje počutje, energija. Vse to se občuti tudi v mojem zasebnem življenju. Trdno sem prepričana, da bom dosegla svoj cilj in težo tudi obdržala. Svoj prvotni cilj, ki je bil tako ambiciozen, da me je bilo na prvem srečanju kar malo sram povedati koliko kilogramov bi rada izgubila, sem že spremenila – ga povečala.

Trenerka Natalija je postala moja podpora in nekdo, ki ji res zaupam. Pravi, da sem vse storila sama, a ona je odgovarjala na tisoč in eno vprašanje, opazovala in spodbujala moj napredek in se res iskreno veselila z mano in me dvigovala tudi takrat, ko sem imela slab dan.

Tudi moj 3-letni sin opazi spremembo svoje mamice. Četudi si vzamem več časa zase, je tisti čas, ki ga preživljava skupaj kvalitetnejši in aktivnejši. Kajti postala sem nekdo, ki ga uči rolat, in ki ga ujame s tekom, ko vozi kolo.

Natalija Monika 3