Kako do ravnega trebuščka?

Kako do ravnega trebuščka?

Za raven trebušček se je potrebno potruditi. Tako, kot ga niste izgubili čez noč, ga ne boste niti pridobili čez noč. Ker se raven trebušček zgradi v kuhinji in ne fitnesu je potrebno uživati zdravo prehrano. Ker tudi zdrava hrana redi je potrebno, da pazimo na količine zaužite hrane. Da izgubimo težo je potreben kalorični deficit, ki ga dosežemo z manjšim vnosom hrane in redno telesno aktivnostjo, s katero kurimo dodatne kalorije in s tem poskrbimo, da med samim procesom telo tudi preoblikujemo in krepimo, da nam bo bolje služilo.

Za zdrav življenjski slog in pridobitev ravnega trebuščka je potrebno iz prehrane izključiti tudi sladkor. Sladkor je eden izmed glavnih krivcev, ki skrbi za to, da naši trebuščki niso ravni. Namreč sladkor nam da tako imenovane prazne kalorije, ki niso koristne za naše telo. Vsaka dodatna kalorija, ki je ne porabimo pa povzroči kopičenje maščobe v našem telesu

Poleg vsega pa je nujna tudi zadostna količina spanja in pa umirjen življenjski slog. Tudi stres je eden izmed glavnih krivcev za kopičenje maščobe v telesu, prav tako pa zavira hujšanje in pospeši staranje. Če je vaše življenje stresno potem je nujno pomembno, da najdete ravnotežje in se sproščate tudi s pomočjo aktivnosti, ki jih imate radi. Priporočam vam športno aktivnost v kateri uživate, s tem boste dosegli sproščanje hormona sreče, ki bo pozitivno vplival na vaš um in telo.

Predvsem pa je pomembna vztrajnost in vera v to, da vam bo uspelo. Če vam primanjkuje motivacije in če ste popolnoma zgubljeni v tem procesu, se prijavite na brezplačen posvet v Fitline studio in pomagala vam bom najti pravo pot.


petra

Avtorica članka: PETRA TURNŠEK

Petra licencirana AFP trenerka, ki je licenco za osebno trenerko pridobila januarja 2016. Za osebno trenerstvo se je odločila zato, ker je sama včasih sovražila svoje telo, šport in zdravo prehrano. V enem trenutko se je odločila za korenito spremembo in začela živeti bolj zdravo. Na poti ji je pomagal tudi osebni trener. Dosegla je izjemno preobrazbo, kasneje pa je tudi sama opravila licenco za osebno trenerko, da lahko sedaj pomaga še ostalim do fit in zdravega telesa.

Komentarji