Pica iz cvetačnega/brokolijevega testa

Pica iz cvetačnega/brokolijevega testa

Ker sem občutljiva na gluten sem našla način, kako si pripraviti odlično pico, ki je bolj zdrava in še manj kalorična od klasične pice ter ne vsebuje glutena. Testo pripravim kar iz cvetače ali pa brokolija in ga poljubno obložim. Preberi si, kako ga pripravim jaz: pica brokoli

Potrebuješ:

  • pol glave cvetače ali brokolija
  • pol skodelice (30g naribanega parmezana ali mandljeve moke)
  • 1 jajce
  • začimbe

Postopek:

Cvetačo ali brokoli na riževo teksturo zmeljeno v multipraktiku, dodamo preostale sestavine, še enkrat zmešamo in maso razporedimo po peki papirju.

Pečemo na 180 stopinjah. Ko je testo lepo zapepica cvetačnačeno ga obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Dodamo dodatke po lastni izbiri in pečemo še 10 minut.

Moj predlog za nadev:

Najraje pico obložim z rukolo, piščančjimi prsi, kuhanim pršutom, sirom, češnjevim paradižnikom in s čebulo ter česnom.

 


monika pngAvtorica članka: Monika Topolnik

Monika je študentka Fakultete za šport, vzporedno pa študira še velnes. Je licencirana AFP osebna trenerka in izkušena tekaška trenerka. Je zagrizena vsestranska športnica, bivša profesionalna plesalka jazz-baleta in hiphopa. Zelo rada kuha in peče ter odkriva nove specialitete, ki so zdrave in okusne. Sama sebe smatra za zelo energično, pozitivno in vedno nasmejano motivatorko.

Komentarji